Matthijs: Oprichter en vuurmaker

De liefde voor koken zat er bij mij al vroeg in. Al snel ontdekte ik hoe mooi het is om met verse ingrediënten en pure smaken iets bijzonders op tafel te zetten. Wat begon als simpele maaltijden met beperkte middelen groeide uit tot een echte passie voor koken en uiteindelijk voor BBQ'en in het bijzonder.

Na de aanschaf van mijn eerste BBQ kwam ik er al snel achter dat het echte verschil zit in koken op open vuur. Koken op open vuur maakte iets los in mij: de geur van houtrook en de intense smaken die daarbij ontstaan. 

Ik word het meest blij van verse, pure producten; een zelf gevangen forel, een mooi stuk wild, een bijpassende wijn of een goed blond biertje erbij. Voor mij draait BBQ niet alleen om eten, maar om beleving: samen genieten, proeven, lachen en het vuur zijn werk laten doen.

Dat is wat ik met Pit & Vuur wil overbrengen - passie, smaak en de warmte van samen rond het vuur staan.

Wesly: Oprichter en pitmaster

Ruim tien jaar geleden begon mijn BBQ-avontuur met een kamado in de achtertuin. Wat destijds een hobby was, groeide al snel uit tot een echte passie. Inmiddels staan er vijf BBQ’s in mijn tuin, elk met hun eigen karakter en ben ik nog elke dag bezig met vuur, rook en smaak.

Mijn hart ligt bij de Texas style BBQ - Grote stukken vlees, low & slow gegaard op hout en rook. Het geduld, de aandacht en de puurheid van deze stijl zorgen voor gerechten die niet alleen vol van smaak zijn, maar ook een beleving op zich.

Met Pit & Vuur wil ik die passie delen - Van familiefeest tot bedrijfsborrel: wij brengen de smaak van authentieke BBQ naar jouw gelegenheid. Stoer, ambachtelijk en altijd met liefde bereid.